Tanzania & Zanzibar, 21 dagen

Een rechtstreekse vlucht met KLM brengt je naar het authentieke Tanzania. Tijdens deze afwisselende vakantie voor ouders met kinderen maken we ‘gamedrives’ in het prachtige en wildrijke nationaal park de Serengeti. Een letterlijk hoogtepunt onderweg is de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Op het exotische specerijeneiland Zanzibar vind je een bijzondere mix van Afrikaanse charme, de sprookjesachtige sfeer van het Midden-Oosten en prachtige stranden.

Reisschema

 1. Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha
 2. Arusha - Mtu Wa Mbu
 3. Mtu Wa Mbu
 4. Mtu Wa Mbu -Serengeti NP
 5. Serengeti NP (inclusief gamedrive)
 6. Serenget NP - jeepsafari Ngorongoro krater - Karatu
 7. Karatu
 8. Karatu - Tarangire Nationaal park
 9. Tarangire NP - Arusha
 10. Arusha - Moshi
 11. Moshi
 12. Moshi - Usumbaregebergte
 13. Usumbaregebergte
 14. Usumbaregebergte - Dar es Salaam
 15. Dar es Salaam - veerboot naar Zanzibar
 16. Zanzibar, strand
 17. Zanzibar, strand
 18. Zanzibar, strand
 19. Zanzibar, strand
 20. Zanzibar, veerboot naar Dar es Salaam - vlucht naar Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Beschrijving

De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Tijdens deze safari is het programma minder flexibel en heb je minder vrijheid dan je misschien gewend bent. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 24 deelnemers. Alle 'gamedrives' om wild te observeren en de entreegelden van de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.

Kilimanjaro, Arusha, Mto wa Mbu
Dag 1 Vlucht Amsterdam – Kilimanjaro - Arusha
Dag 2 Arusha - Mto wa Mbu

Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro is het niet ver rijden naar Arusha waar we de eerste nacht doorbrengen. De ochtend na aankomst beginnen we direct aan de rondreis.

Mtu wa Mbu
Dag 3  Mto wa Mbu

Rift Vallei Tanzania DjoserWe rijden met onze eigen safaritruck naar kleine dorp Mto wa Mbu. Hier kunnen we onthaasten op de campsite, een weeshuis bezoeken, over een markt struinen of voetballen met de kinderen uit het dorp. Vroeg in de ochtend kunnen we in Lake Manyara nationaal park voor het eerst onze verrekijkers en fototoestellen te voorschijn halen. Schitterend gelegen aan de rand van de oprijzende kliffen van de Riftvallei strekt het Manyarameer zich uit over een lengte van zo’n 50 kilometer. De aanblik op het meer is adembenemend. Grillig gevormde apebroodbomen leveren fotogenieke beelden op. Op weg naar de oevers passeren we een weelderig bos waar troepen bavianen krijsend onze komst verraden. De randen van het meer worden omzoomd door stekelige acacia’s waar schuwe Kirk dik-diks en bomen klimmende leeuwen hun uitkijkpost hebben ingenomen. Het meer is de verblijfplaats van vele nijlpaarden en verschillende vogelsoorten, waaronder de flamingo.

Serengeti NP
Dag 4 Mto wa Mbu - Serengeti NP
Dag 5 Serengeti NP

Vervolgens rijden we naar Serengeti Nationaal Park, waar we overnachten op een mooi gelegen campsite die beschikt over overdekte kookfaciliteiten, douches en toiletten. Vanuit hier maken we verschillende gamedrives (speurtochten naar wild). Aangezien wild vooral 's ochtends vroeg en laat in de middag het meest actief is, zijn dat ook de tijdstippen waarop we het park in rijden om wild te gaan zoeken.

Serengeti Tanzania DjoserDit grootste en meest bekende park van Tanzania, beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en kent een spectaculaire dichtheid aan wild. Ook de vogelaar kan in de Serengeti zijn hart ophalen. Het merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar een meertje en zelfs moerasgebieden voor. Naast de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar leeuwenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen en cheeta's ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier (rond de 'kopjes') relatief veel voor en is overdag rustend in bomen te vinden.

De jaarlijkse migratie van de gnoes, zebra’s en gazellen in Serengeti is onderwerp van talloze documentaires, waaronder Serengeti Symphony van de beroemde Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick. De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen.

Tanzania Migratie gnoes DjoserTussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode rond september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken. Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

Ngorogoro-krater en Karatu
Dag 6 Serengeti NP – Ngorogoro-krater - Karatu
Dag 7 Karatu

Ngorogoro Krater Tanzania DjoserWe gaan in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro krater. Met safarijeeps dalen we af naar de bodem van de krater waar we een gamedrive maken. De Ngorongoro Conservation Area is een van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden. Nijlpaarden delen de poelen soms met flamingo’s en met enig geluk zien we hier de zwarte neushoorn. Vervolgens rijden we door naar naar onze campsite bij het plaatsje Karatu.

Tarangire NP

Dag 8 Karatu – Tarangire NP
Dag 9 Tarangire NP - Arusha

In Tarangire, ons laatste nationaal park, zorgt de gelijknamige rivier dat er altijd water beschikbaar is. Daardoor is Tarangire een van de weinige parken in Tanzania waar het hele jaar door grote kudden olifanten worden gesignaleerd. Roofdieren als cheeta’s, luipaarden, leeuwen en hyena’s houden de buffels, zebra’s, giraffen en verschillende antilopensoorten nauwlettend in de gaten. Moerasgebieden trekken het hele jaar foeragerende vogels aan, waaronder pelikanen, en aan de randen van de uitgestrekte graslanden staan duizend jaar oude baobabs. Om al dat natuurschoon te observeren en te fotograferen, maken we hier een uitgebreide ‘gamedrive’. We kamperen weer midden in het Nationaal Park. Soms komen er zebra's aan de rand van de kampeerplaats grazen en s avonds kunnen we een mooi kampvuur maken.

Tanzania kamperen Djoser
Moshi en Usumbaregebergte
Dag 10  Arusha - Moshi
Dag 11  Moshi
Dag 12  Moshi - Usumbaregebergte
Dag 13  Usumbaregebergte

Via Arusha rijden we naar Moshi, wat ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Vanuit Moshi rijden we naar het Usambaregebergte. Het gebergte bestaat uit twee gedeeltes en er leven meerdere stammen, waaronder de Sambaa, de Kilindi en de Zigua. De twee gedeeltes worden gesplitst door een vallei. Het westelijke gedeelte is beter bereikbaar en geschikt voor wandeltochten. We verblijven in de omgeving van het dorp Lushoto wat in de vallei aan de westelijke kant ligt. Vanuit onze kampeerplaatsen is het mogelijk te voet de omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar kameleons.

Zanzibar
Dag 14  Usumbaregebergte - Dar es Salaam
Dag 15  Dar es Salaam, veerboot naar Zanzibar
Dag 16  Zanzibar
Dag 17  Zanzibar
Dag 18  Zanzibar
Dag 19  Zanzibar
Dag 20  Zanzibar, veerboot naar Dar es Salaam - vlucht naar Amsterdam
Dag 21  aankomst Amsterdam 

Tanzania Zanzibar junior DjoserOp Zanzibar vind je een unieke mengeling van Swahilicultuur en Arabische invloeden, een erfenis uit de periode dat de sultan van Oman hier zijn zetel had. De handel in slaven en specerijen vormde eeuwenlang een belangrijke bron van inkomsten voor de sultans. We overnachten in bungalows op loopafstand van het uitgestrekte prachtige zandstrand van Nungwi. Van hieruit zijn uitstapjes te maken naar Zanzibar stad. In het historische centrum ’Stone Town’ kun je dwalen door de nauwe straatjes, langs huizen met mooi versierde houten deuren, kleine moskeeën en koranschooltjes waar kinderen op houten leitjes het Arabische schrift oefenen. Intrigerend zijn de woning van David Livingstone en de oude slavenkerkers. Je kunt ook een uitstapje maken naar de specerijenplantages of naar het eiland Changuu met zijn reuzenschildpadden. Of natuurlijk gewoon luieren op het strand, snorkelen of duiken boven de prachtige koraalriffen. Helemaal uitgerust brengt de veerboot ons weer terug naar Dar es Salaam van waaruit we terugvliegen naar Amsterdam.


 

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2015

DatumLeeftijd Meer informatie Beschikbaarheid   Prijs  
11 Juli Vol € 3.545,-
€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)
18 Juli

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Info

Voor gezinnen met kinderen > 10 jr
7 plaatsen vrij

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

€ 3.495,-
€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)
Boek nu
21 Juli Vol € 3.395,-
€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)
25 Juli

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Info

Voor gezinnen met kinderen > 10 jr
6 plaatsen vrij

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

€ 3.445,-
€ 2.945,- (kind t/m 11 jr)
Boek nu
28 Juli

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

Info

Vlucht met Turkish Airlines
Vol

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

€ 3.495,-
€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)
01 Augustus Vol € 3.595,-
€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

Vliegreis met KLM, toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij, luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag, vervoer per safaritruck, overtochten per veerboot, overnachtingen in hotels met eigen sanitair, kampeerovernachtingen, excursies en gamedrives volgens programma, Nederlandse reisbegeleiding, maaltijden tijdens safari, entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 595-

Exclusief

Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf: € 2.595,-.

Groepssamenstelling

Onze reizen hebben gemiddeld 20 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 10, het maximum aantal is 24.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze avontuurlijke safari overnacht je 11 nachten in driepersoons tenten, die voorzien zijn van muskietengaas. Zo sta je het dichtst bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. Je zet zelf je tent op. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring.

De campsites zijn prachtig gelegen in de natuur waardoor je s nachts de geluiden van de dieren goed kunt horen. Er zijn  toiletten/ douches aanwezig en er wordt vaak een kampvuur gemaakt.

We slapen totaal 9 nachten in sfeervolle lodges/hotels met een eigen douche en toilet.

In Arusha en Dar es Salaam slaap je in een centraal gelegen hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

Aan het eind van de reis overnacht je aan de kust van Zanzibar in lokale stijl gebouwde bungalows met veranda op loopafstand van het prachtig witte zandstrand van Nungwi. 

Bekijk hotelreviews op

Dar es Salaam Tanzanite Executive Suites
Zanzibar Amaan Beach Bungalows

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
 

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam         Kilimanjaro            10:15 - 19:50
           
Dar es Salaam Amsterdam 23:05 - 07:25*

*aankomst volgende dag

De reis met vertrek op 28 juli 2015 heeft een afwijkend vluchtschema met Turkish Airlines.

Tijdsverschil: ’s zomers een uur later.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf: €2.595,-.

Terug naar boven

Vervoer

Tijdens deze safari door Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen inmiddels geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de wildparken, zijn onverhard waardoor de reisafstand iets langer kan zijn maar waar onderweg genoeg te zien valt. In de Ngorongoro krater maken we gebruik van 4 x 4 terreinwagens.

Vanuit Moshi naar Zanzibar en v.v nemen we de ferry.
 

Terug naar boven

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Meereizende campcourier
 • Vervoer per safaritruck.
 • Overtocht per veerboot
 • Maaltijden tijdens safari, entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 595,- 
 • Overnachtingen in hotels/lodge (8 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
 • Kampeerovernachtingen (11 nachten) meestal met zwembad en incl. alle maaltijden
 • Gamedrive door Serengeti nationaal park
 • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
   
Terug naar boven

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag op pad met een ranger op zoek naar het grote wild, de ander gaat met z'n verrekijker op zoek naar de mooiste vogels. Sommige reizigers vinden het leuk om een bezoek te brengen aan een lokaal schooltje. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de lokale bevolking zoals de Masai. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze 21-daagse reis door Tanzania zijn de volgende excursies, gamedrives én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

 • Entreegeld en gamedrive in Serengeti nationaal park
 • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
 • Entreegeld en een gamedrive met vier wiel aangedreven auto’s in Ngorongorokrater
 • Entreegeld en game-drive in Tarangire nationaal park


Ter plaatse worden er nog meer excursies geregeld, zoals:

 • Mountainbike tour in Mto Wa  Mbu
 • Bezoek Masai dorp en/of schooltje
 • Wandeling naar Marangu waterval
 • Excursie naar de indrukwekkende Chagga grot
 • Bezoek aan Stonetown op Zanzibar
 • Dolfijnentrip op Zanzibar
   
Terug naar boven

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig is. 
 • Visum voor Tanzania € 50,-. Voor de aanvraag zijn 2 gelijke pasfoto's nodig. Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen door Visumburo/CIBT. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.  
Terug naar boven

Geldzaken

De munteenheid is de Tanzaniaanse shilling. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: mogelijk bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, Arusha, Dar es Salaam en Zanzibar-stad.
Contant: dollars
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
 

Terug naar boven

Maaltijden

Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 15 zijn inbegrepen. De meereizende kok zorgt driemaal daags voor een heerlijke maaltijd. Van de deelnemers wordt een helpende hand verwacht.  Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met zoet beleg en vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. 

De enige maaltijden die je nog moet betalen zijn tijdens het verblijf in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar. Hier is het ontbijt wel inbegrepen. De lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt hier alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd. Verder zijn er veel Indiase restaurants en tegenwoordig ook Chinese en Italiaanse.  

Terug naar boven

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:
 

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
 • Malariatabletten


De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania, evenals een choleraverklaring.

Informeer in elk geval bij je huisarts, de plaatselijke GGD of Meditel, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis, Avéro of Interpolis, dan worden de kosten geheel vergoed. Bovendien ontvangt elke Djoser-reiziger een leuk presentje bij Meditel! Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
 


 

De hygiënische omstandigheden in Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.
 

Terug naar boven

Klimaat en geografie

Tanzania heeft een aangenaam warm klimaat met maximum temperaturen van rond de 35°C.De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van ons. Vroeg in de ochtend en in de avonden en in de hoger gelegen gebieden kan het soms fris zijn. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C.

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

Deze juniorreis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Onze  ervaren reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de meereizende kinderen. Hun uitgebreide reiservaring en affiniteit met kinderen geeft een belangrijke meerwaarde aan onze juniorreizen. Een uitgebreide interne training legt hiervoor de basis.

Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp.

Terug naar boven

FAQ

Hoe wordt de Juniorreis naar Tanzania begeleid?

Deze juniorreis wordt begeleid door een enthousiaste ervaren Nederlandse reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Onze reisbegeleiders zijn  verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die mee reizen. Hun uitgebreide reiservaring met ouders en kinderen, geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze juniorreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Tevens gaat er een engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp

Hoe kom ik aan een visum voor Tanzania?

Je kunt je visumaanvraag laten regelen via Djoser in samenwerking met het Visumburo. In dit geval bedragen de administratiekosten 30 euro per visum. Je kunt je visum ook vooraf aanvragen bij het Tanzaniaanse consulaat in Nieuwerkerk a/d IJssel. In beide gevallen ontvang je na boeking verdere informatie over de procedure en een aanvraagformulier.

Wat moet ik invullen op het visumformulier?

Voor een korte uitleg over het visumformulier voor Tanzania klik hier.

Wat is het voltage in Tanzania?

De netspanning is 220 Volt en men gebruikt stekkers met drie vierkante pinnen, 13 ampère. Op de kampeerterreinen is niet overal elektriciteit aanwezig.

Hebben mijn kinderen een eigen paspoort nodig?

Voor Tanzania dient u en uw kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Tanzania nog minimaal zes maanden geldig is. Het paspoort dient bij binnenkomst in Tanzania nog minimaal twee blanco visa pagina’s te hebben. Als dit niet het geval is, is er een mogelijkheid dat reizigers bij binnenkomst in het land geweigerd worden.

Let op:
Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Tanzania reist.

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

Met Djoser vlieg je rechtstreeks met KLM naar Nairobi. Van hieruit reis je naar Tanzania en we reizen door Tanzania met een eigen, speciaal voor kamperen en goed uitgeruste safaritruck. In deze moderne trucks zit je hoog en heb je uitstekend uitzicht op het wild. Voor het bezoek aan de Ngorongorokrater gebruiken we kleinere terreinwagens. Per ferry gaan we Zanzibar. Op Zanzibar hebben we geen beschikking over de truck. Kijk om een idee te krijgen van het vervoer op www.djoserjunior.nl/_tr/

Van welke accommodaties maken we gebruik?

Tijdens deze reis overnacht je in comfortabele tentjes die voorzien zijn van muskietengaasdeurtjes. Je zet zelf je tent op. In Arusha overnacht je in een middenklasse hotel dichtbij het centrum. Op Zanzibar verblijven we in een mooi hotel vlakbij het strand.  Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

Waarom zou ik bij Djoser deze reis boeken?

Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Meereizende campcourier
 • Vervoer per safaritruck.
 • Overtocht per veerboot
 • Maaltijden tijdens safari, entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 525- 
 • Overnachtingen in hotels/lodge (8 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
 • Kampeerovernachtingen (11 nachten) meestal met zwembad en incl alle maaltijden
 • Gamedrive door Serengeti NP en excursie naar het Manyarameer
 • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
   

Wat moet ik voor deze reis meenemen?

Voor deze kampeerreis heb je een warme slaapzak nodig. Djoser verstrekt, uit overwegingen van hygiëne, geen hoofdkussens. Djoser regelt alle overige kampeerattributen, zoals de tent, een comfortabele matras, een klapstoeltje en eetgerei. Je tent heeft een venstertje met muskietengaas, je hoeft dus geen klamboe mee te nemen. Handdoeken, een dagrugzakje, een goed muggenmiddel,  zwemkleding, warme kleding en een zaklantaarn zijn essentieel. Een verrekijker is handig om verschillende dieren te spotten. Na boeking ontvang je meer informatie over je bagage.

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Prijs vanaf € 3.395,-

21 dagen v.a. € 3.395,-

Boek deze reis

Voor vragen bel onze Junior specialisten
071-5166169

Stuur door
Van:
Aan:
31°

Waarom Djoser?

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Jeepsafari Ngorogorokrater inclusief
 • Meereizende campcourier die voor inkopen en maaltijden zorgt
 • Verblijf van twee dagen in de Serengeti NP
 • Entreegelden NP en wildreservaten twv 595,- inbegrepen
 • Overnachtingen op leuke campings en sfeervolle hotels/lodges met vaak een zwembad
 • Alle maaltijden vanaf dag 2 t/m 15 inbegrepen
 • Verblijf aan het mooie strand van Zanzibar inclusief ontbijt
   

Tanzania en Zanzibar

9 uur vliegen vanaf Amsterdam
1 uur later
Taal: Swahili

ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

SELFIEEEE 

Vraag aan de Masai of je een selfie met hen mag maken. ai!

NR. 1  

Wist je dat in Tanzania de resten van de eerste mens zijn gevonden?

PARADIJS  

Zanzibar is één van de mooiste eilanden ter wereld. Het ligt aan de oostkust van Afrika en hoort bij Tanzania.

 

SELFIEEEE 

Vraag aan de Masai of je een selfie met hen mag maken. ai!

NR. 1  

Wist je dat in Tanzania de resten van de eerste mens zijn gevonden?

PARADIJS  

Zanzibar is één van de mooiste eilanden ter wereld. Het ligt aan de oostkust van Afrika en hoort bij Tanzania.