Suriname, 19 dagen

De KLM brengt je naar Paramaribo waar je in je eigen taal met de lokale bevolking kunt praten. We varen stroomopwaarts de Surinamerivier over en lopen tussen woudreuzen in Brownsberg. We zijn we te gast in een dorp waar we kennis maken met de cultuur van de Marrons. Vanuit Boven-Suriname rijden we weer terug naar Paramaribo waar we de fiets pakken en een oude suikerplantage bezoeken. We lunchen bij het kindertehuis Leliëndaal en speuren naar zoetwaterdolfijnen in de Marowijnerivier op weg naar Galibi.

Reisschema

 1. Amsterdam - Paramaribo
 2. Paramaribo
 3. Paramaribo, boottocht: Domburg, ruïne Groot Chatillion, Overbridge
 4. Boottocht: Jodensavanne, Redi Doti, Cassipora, Overbridge
 5. Overbridge - Powakka - Brownsberg, bezoek Leo en Irenewatervallen
 6. Brownsberg, bezoek Witi Kreek
 7. Brownsberg, wandeling Mazaroni top - Brokopondo stuwmeer
 8. Brokopondo stuwmeer, boottocht Baboen eiland
 9. Brokopondo stuwmeer - Boven Suriname
 10. Boven-Suriname, bezoek dorp Pokigron, Duwatra, Bekijokondre
 11. Boven-Suriname
 12. Boven-Suriname – Paramaribo
 13. Paramaribo – Galibi
 14. Galibi
 15. Galibi, bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo
 16. Paramaribo, dolfijnentour
 17. Paramaribo
 18. Paramaribo – Amsterdam
 19. aankomst Amsterdam

Beschrijving

Suriname kennen we allemaal vanwege de historische band met Nederland en de vele land en klasgenoten van Surinaamse afkomst. Hoewel onbekend heeft deze mooie bestemming veel te bieden. Prachtige ongerepte jungle, een heerlijk klimaat en de gezellige kleurrijke hoofdstad Paramaribo. Welkom in Suriname, of Switi Sranan, zoals de inwoners hun land zelf noemen.

Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Houd er rekening mee dat je individuele vrijheid tijdens deze reis minder groot is dan je gewend bent. Gemiddeld bestaan de Junior groepen uit 18 personen; de maximale groepsgrootte is 26 personen.

Paramaribo

Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
Dag 2 Paramaribo
Dag 3 Paramaribo, boottocht: Domburg, ruïne Groot Chatillion, Overbridge
Dag 4 Boottocht: Jodensavanne, Redi Doti, Cassipora, Overbridge

Paramaribo Suriname Djoser De rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Paramaribo duurt ongeveer 9 uur. We vliegen met de KLM. Zodra je het vliegtuig uitstapt, merk je dat de Surinamers een stuk minder gespannen zijn dan de Nederlanders. Het leven heeft hier duidelijk een rustiger ritme waaraan we moeten wennen. In Suriname leven veel verschillende culturen zoals Creolen, Hindoestanen, Indianen en Chinezen in harmonie met elkaar. Dit is in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, het beste merkbaar. Hier grenst de moskee gebroederlijk naast een synagoge en tref je op de groente- en fruitmarkt verschillende bevolkingsgroepen.


Ook de Nederlandse invloeden ontgaan je niet tijdens je reis. Bijna alle straten hebben Nederlandse namen en er wordt door de bevolking nog volop Nederlands gesproken. De dag na je aankomst nemen we de tijd om in het rustige ritme van de Surinamers te komen en om aan de temperaturen te wennen. Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad waar we meerdere malen tijdens de reis terug zullen keren. Tijdens een stadwandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant waaraan een aantal fraaie houten herenhuizen gelegen is. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de brug over de Surinamerivier en het wrak van het Duitse vrachtschip Goslar. Hier vandaan is het niet ver lopen naar de Kleine Waterstraat waar het statige Fort Zeelandia zich bevindt. In het fort huist tegenwoordig een museum. De aangrenzende officierswoningen en het door twee kanonnen geflankeerde standbeeld van koningin Wilhelmina of een bezoek aan de kathedraal, het hoogste houten gebouw van het Caraibisch gebied, zijn tevens je aandacht waard.

De volgende dag rijden we met de bus naar Domburg, een Javaans dorpje met een kleine markt waar je heerlijke lekkernijen kunt kopen.Hier stappen we op de boot voor een tocht op de Surinamerivier te maken. Achter de markt vind je een winkel voor je laatste inkopen voor in de bush. Na Domburg passeren we de ruïne van Groot Chatillion. Hier stond vroeger een leprozerie, een ziekenhuis waar vroeger mensen met lepra in isolatie werden gehouden. Tegenwoordig heeft het oerwoud het gebouw bijna volledig verzwolgen. We meren af in Overbridge waar je nog heerlijk kunt zwemmen in de rivier.

De volgende dag bezoeken we de nabijgelegen Jodensavanne. Dit is een voormalige woonplaats van joden aan de Cassiporakreek. We kunnen hier de overblijfselen van de synagoge bekijken. De ruïnes van dit gebedshuis en de graven van joden en slaven liggen mooi tussen de bomen in de jungle. In het indianendorpje Redi Doti verstoort onze komst de rust en komen de kinderen nieuwsgierig kijken. Terug in Overbridge kan je nog even een duik nemen.

Brownsberg en Brokopondomeer

Dag 5 Overbridge –Powakka - Brownsberg, bezoek Leo en Irene watervallen
Dag 6 Brownsberg, bezoek Witi Kreek
Dag 7 Brownsberg, wandeling Mazaroni top- Schiereiland in Brokopondome
Dag 8 Schiereiland in Brokopondomeer, boottocht Baboen eilland
Dag 9 Schiereiland in Brokopondomeer – Boven Suriname

Brokopondomeer Suriname Djoser Vanuit Overbridge rijden we via Powakka naar brownsberg. Dit grote natuurpark is grotendeels bedekt door tropisch regenwoud. Tijdens de wandeling attendeert de gids ons op de verschillende bijzondere planten, mooie vlinders en felgekleurde kikkers. Een bezoek aan de Leo en Irene watervallen mag niet ontbreken. Bij thuiskomst kunnen we aan het avondeten en kan je genieten van het prachtige uitzicht op het Brokopondomeer.

We verblijven twee nachten op het Brokopondomeer. Het meer is zo’n veertig jaar geleden ontstaan toen een dam werd aangelegd. Nog altijd steken veel boomstammen en takken fier boven het water uit, als bewijs van de goede kwaliteit van het hardhout. Voordat we naar onze accommodatie in het Stuwmeer gebied gaan, brengen we nog een bezoek aan de stuwdam, die in de jaren '70 is gebouwd om waterenergie op te wekken. Vervolgens bezoeken we de omliggende dorpen en een plaatselijke school. Zo kun je zien hoe de kinderen in de jungle les krijgen. Wellicht kunnen we tijdens de pauze of in de namiddag nog wel een potje voetballen.

Boven - Suriname

Dag 10 Boven-Suriname, bezoek dorp Pokigron, Duwatra, Bekijokondre
Dag 11 Boven-Suriname
Dag 12 Boven-Suriname - Paramaribo

Met de bus dalen we over een modderige weg af van de Brownsberg. We laden onze bagage en uitrusting in bij Atjoni voor een tocht door het gebied van de Saramakaner bosnegers. Deze Saramakaner bosnegers worden tegenwoordig geen bosnegers meer genoemd, maar Marrons. Zij ontvluchtten ooit met gevaar voor eigen leven de slavernij op de plantages en stichtten diep in het binnenland dorpen waar Afrikaanse tradities voortleven. We krijgen ontzag voor de stroomversnellingen - die hier soela’s heten. Onze koelaman loodst ons er langs en soms moeten we even de handen uit de mouwen steken om onze korjaal er doorheen te krijgen. We overnachten in een dorp van de marrons, waar we kennis maken met hun cultuur. We nemen een kijkje bij de kostgrondjes en een plaatselijke school. De volgende dag gaan we de rivier op naar de brede stroomversnelling Sinasappelwaterval genaamd. In de avond sluiten we ons verblijf af met een traditionele dansavond, waar jong en oud hun behendige danskunsten tonen en voor de toeschouwers enkele gouden tips meegeven.

Galibi

Dag 13 Paramaribo – Galibi
Dag 14 Galibi, bezoek schidpaddenstrand
Dag 15 Galibi, bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo
 

Na ons verblijf in Boven-Suriname is het goed vertoeven in Paramaribo. Je kan hier een dagje luierend doorbrengen en verder rondkijken in de stad of een optionele fietstocht maken door het plantagegebied van de Commewijne-rivier. Bij deze ontspannen tocht kan je per bootje de Suriname-rivier oversteken en fietsen over het rustige platteland. Je kan onder andere de ruïne van de suikerplantage Mariënburg bezoeken. Deze fabriek opende in 1882 haar deuren zodat de omliggende plantages verzekerd waren van de afname van hun suikerriet. Nadat de vraag naar suikerriet in de jaren zestig daalde kwam de fabriek in grote moeilijkheden. Begin jaren tachtig werd Mariënburg uiteindelijk gesloten. Langzaamaan neemt het oerwoud weer bezit van de fabriek. Ook nemen we een kijkje bij een kindertehuis, en we lunchen in een traditioneel Surinaams restaurant, een Warang genoemd.

Schildpad Galibi Suriname Djoser Na een overnachting in Paramaribo reizen we naar het oosten van Suriname. In Albina, varen we over de brede Marowijnerivier naar Galibi. Tijdens ons verblijf in Galibi maken we kennis met de cultuur van de Cariben-indianen. We bezoeken het indianendorp Langamankondre en organiseren een nachtelijk strandbezoek om de zeeschildpadden te bekijken die hier hun eieren komen leggen.
Paramaribo

Dag 16 Paramaribo, dolfijnentour
Dag 17 Paramaribo
Dag 18 Paramaribo – Amsterdam
Dag 19 aankomst Amsterdam

We reizen terug naar Paramaribo en de laatste nachten verblijven we in een comfortabel hotel waar je een lekkere duik kunt nemen in het zwembad of heerlijk kunt relaxen in de tuin. We maken een twee uur durende dolfijnentour. Met pijn in het hart nemen we afscheid van Switi Sranan. Op het vliegveld staat het KLM-vliegtuig inmiddels weer klaar om ons rechtstreeks terug te brengen naar Amsterdam.

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2015

DatumLeeftijd Meer informatie Beschikbaarheid   Prijs  
11 Juli Vol € 2.595,-
€ 2.295,- (kind t/m 11 jr)
13 Juli Vol € 2.595,-
€ 2.295,- (kind t/m 11 jr)
18 Juli

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Vol

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

€ 2.645,-
€ 2.345,- (kind t/m 11 jr)
25 Juli Beperkt € 2.595,-
€ 2.295,- (kind t/m 11 jr)
Boek nu

Inclusief

Vliegreis met KLM, toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij, luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag, vervoer per bus en korjaal, overnachtingen, excursies volgens programma, lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding. Maaltijden tijdens verblijf in het binnenland t.w.v. € 145,-

Exclusief

Verzekeringen, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf: € 1.545,-.

Groepssamenstelling

Onze reizen hebben gemiddeld 20 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 10, het maximum aantal is 26.

Praktische informatie

Accommodatie

In Paramaribo verblijven we in het Eco Resort Inn met een prachtige tuin net zwembad. Het hotel ligt even buiten het centrum, maar met een korte wandeling is zijn de winkels en boulevards binnen handbereik.

De overnachtingen in het binnenland (Boven Suriname en Galibi) zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties, zoals in Brownsberg. Daarnaast verblijven we, bijvoorbeeld in Boven-Suriname in karakteristieke tweepersoons hutten, waarbij je het sanitair deelt met de medereisgenoten. Alle accommodaties in het binnenland zijn dus zeer eenvoudig en geven je het gevoel dat je midden in de jungle verblijft. Verwacht dus geen luxe.

Bekijk hotelreviews op

Paramaribo Eco Resort Inn
Overbridge Overbridge River Lodge

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - Paramaribo   11:15 - 15:15
     
Paramaribo - Amsterdam   20:55 - 10:35*

*aankomst volgende dag

In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger dan in Nederland.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf: €1.545,-.

Terug naar boven

Vervoer

Tijdens de reis door Suriname maken wij gebruik van onze eigen bus. Houd er rekening mee, dat de wegen in Suriname niet overal geasfalteerd zijn. Omdat we gebruik maken van eigen bussen, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. 

We maken ook gebruik van een korjaal. Dit is een met de hand uitgeholde boomstam waar we tijdens deze reis gebruik van maken.

Terug naar boven

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per eigen bus en korjaal
 • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,-
 • Overnachtingen in eenvoudige accommodaties
 • Boottocht naar Overbridge
 • Bezoek aan gouddelverkamp
 • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
 • Bezoek aan schildpaddenstrand bij Galibi
 • Bezoek aan Saint Laurent (Frans-Guyana)
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
Terug naar boven

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Tijdens een stadswandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant en het dagelijks leven gade te slaan. Een fietstocht over het platteland of per boot de Suriname rivier oversteken is zeker de moeite waard. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
 
Tijdens deze reis door Suriname zijn de onderstaande excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadswandeling door Paramaribo, we bezoeken hier het historisch gedeelte van de stad.
 • Het binnenland; het entree voor Overbridge, Brownsberg, Brokopondo stuwmeer en Boven Suriname.
 • We brengen een bezoek aan de Leo en Irene
 • Bezoek Jodensavanne, Redi Doti, Cassipora,
 • Bezoek Witi Kreek
 • Boottocht Baboen eiland
 • optionele fietstocht naar Commewijne en kindertehuis


Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:  

 • Met de boot varen we naar Jodensavanne, een ruïne van een Joodse synagoge.
 • optionele fietstocht naar Commewijne en kindertehuis
Terug naar boven

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij aankomst in Suriname nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor Suriname is een toeristenkaart voor Nederlanders en Belgen, zowel voor volwassenen als voor kinderen, verplicht. De toeristenkaart is verkrijgbaar gedurende de openingstijden bij de incheckbalie van KLM/SLM ter hoogte van de check-in balie 28-31 in hal 3 (kosten € 20 p.p.) of bij aankomst op de luchthaven van J A Pengel (kosten 25 US dollar p.p.). Je ontvangt de toeristenkaart op vertoon van je retourticket en een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Suriname.

  Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de aankoop van een toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt.
  Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte - niet ouder dan 6 maanden - , een kopie van het trouwboekje, etc.

  Heb je de Belgische nationaliteit dan is voor Suriname een visum verplicht dat voor vertrek dient te worden aangevraagd. Het is niet mogelijk deze ter plaatse te regelen (i.t.t. informatie die op enkele andere websites staat). De kosten hiervoor zijn € 40,-per persoon. Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 28,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 6 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag. 
Terug naar boven

Geldzaken

De munteenheid in Suriname is de Surinaamse dollar. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: uitsluitend mogelijk in Paramaribo
Contant: euro’s.
Creditcards: worden in Paramaribo geaccepteerd. Je kunt met Visa en Mastercard bij banken euro’s pinnen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
 

Terug naar boven

Maaltijden

De maaltijden tijdens het verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,- zijn bij de prijs inbegrepen. Onze eigen kokkin zal met de groep meereizen en heerlijke Surinaamse maaltijden bereiden.

Surinaamse Roti restaurantjes hebben inmiddels in Nederland vaste voet aan de grond gekregen. Doorsnee Surinaamse gerechten bestaan echter voornamelijk uit rijst geserveerd met kip of vis. Veelal worden deze gerechten begeleid met lokale bladgroenten of kool.

Fruit is in Suriname overal verkrijgbaar. Mango’s, bananen, passievruchten (markoesa) en citrusvruchten zoals reusachtige pompelmoezen worden overal op straat verkocht. Lekkere snacks zijn bakbananen met pindasaus of teloh, als frites gebakken cassave.

Naast verschillende verse vruchtensappen vind je in Suriname de bekende frisdrankmerken als Coca Cola, Sprite en Fanta. In sommige gevallen wordt dit vanuit het flesje overgeheveld naar een plastic zak. Mineraalwater, afkomstig uit bronnen uit het Amazonebekken, is in de meeste winkels te koop. Populair is het onder andere in liter flessen verkrijgbare Parbobier. Borgoe, een lokale bruine rum vormt een goede begeleider van een kopje koffie in de avonduren.
 

Terug naar boven

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
 • Malariatabletten 

Je dient het gele vaccinatieboekje mee te nemen, waarin staat dat je ingeënt bent tegen gele koorts.

Informeer in elk geval bij je huisarts, de plaatselijke GGD of Meditel, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis, Avéro of Interpolis, dan worden de kosten geheel vergoed. Bovendien ontvangt elke Djoser-reiziger een leuk presentje bij Meditel! Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
 


 

Terug naar boven

Klimaat en geografie

Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft derhalve een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is, met dagtemperaturen tussen 25º en 30º C. De droge periode is in juli en augustus. In de nacht kan het wat afkoelen zodat je makkelijk de slaap kan vatten. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler
dan 24º C.

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een enthousiaste, lokale Nederlandssprekende reisbegeleider. Hij of zij wacht je bij aankomst op de luchthaven in Paramaribo op en gaat met de groep mee het binnenland in. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale indiaanse gids. 

We maken dus gebruik van een lokale reisbegeleider. Dat heeft als voordeel dat zij veel meer over het land, de natuur, de gewoontes en over het dagelijkse leven kunnen vertellen. Ze weten wat er leeft in de jungle, waar dieren te spotten zijn en laten je kennis maken met de lokale bevolking. De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen.

Terug naar boven

FAQ

Van welke accommodatie maken we gebruik in Suriname?

In Paramaribo overnacht je in een comfortabel hotel met eigen faciliteiten op de kamer, een zwembad en een mooie tuin. Alle andere overnachtingen zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties (zoals op Brownsberg en Galibi) of karakteristieke tweepersoonshutten (Boven-Suriname) waarbij je het sanitair deelt met je reisgenoten. Soms is wassen in de rivier de enige mogelijkheid. Verwacht dus in het binnenland van Suriname geen luxe.

Wat is het voltage in Suriname?

Het voltage in Suriname is : 110 volt. De stopcontacten zijn van het Amerikaanse type met twee platte polen. Het is verstandig een wereldstekker mee te nemen. Houd er rekening mee dat de stroom nog wel eens uitvalt, of gedurende enkele uren niet aanwezig is.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bellen is alleen mogelijk in Paramaribo. Internetcafés zijn ook volop aanwezig in en rond Paramaribo. Voor mobiele telefonie is er geringe dekking buiten Paramaribo. Informeer voor vertrek bij je provider. Eveneens zijn er lokale simkaarten te koop.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser Junior groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 18 personen. De maximale groepsgrootte is 26.

Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen in het hotel in Paramaribo. De hotels waar Djoser gebruik van maakt beschikken echter over het algemeen niet over kamers met 3 bedden. In sommige accommodaties is het mogelijk om een extra bed of matras in de kamer te plaatsen, doch de kamers zijn hier vaak niet op gemaakt en zijn dan aan de kleine kant. Mocht het uiteindelijk niet lukken dan wordt de derde persoon ingedeeld in een eenpersoonskamer.

Hoe reizen we door Suriname?

Bij deze reis vlieg je rechtstreeks met de KLM van Amsterdam naar Paramaribo. We gebruiken lokaal gehuurde bussen. Houd er rekening mee dat de meeste wegen in Suriname niet geasfalteerd zijn, wat de gemiddelde reisduur relatief lang maakt. We maken in het binnenland gebruik van korjalen, typisch Surinaamse houten kano’s, voorzien van buitenboordmotor. Vanuit Paramaribo kan je een fietstocht maken naar het plantagegebied aan de Commewijnerivier.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Djoser werkt samen met een efficiënt team met goed geïnstrueerde en enthousiaste lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders. Onze lokale koks maken in de binnenlanden de lekkerste Surinaamse maaltijden voor je klaar. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale indiaanse gids.

Waarom kiest Djoser voor een juniorreis in Suriname?

Suriname is een erg geschikte bestemming voor reizen met kinderen. De bevolking is er vriendelijk en spreekt meestal Nederlands. Daarnaast is er veel te zien en te beleven in Suriname. Tijdens de reis kom je in de hoofdstad Paramaribo en maak je kennis met de binnenlanden van Suriname.

Hoe worden de maaltijden geregeld tijdens het verblijf in het binnenland?

In verband met het geïsoleerde karakter van de accommodaties in het binnenland is er tijdens deze reis een bedrag voor maaltijden ingesteld. Tijdens de reis, met uitzondering van Paramaribo de overnachtingen in Paramaribo krijg je drie maaltijden per dag. Ook krijg je koffie, thee, siroop of water.

Wat is de beste reistijd?

Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is, met dagtemperaturen tussen 25º en 30º C. De regentijd valt in de periode november tot en met januari en in de maanden mei, juni en juli. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. In de nacht kan het flink afkoelen zodat je makkelijk de slaap kan vatten. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas in Suriname?

Alleen in Paramaribo kun je pinnen. Wel kun je met Visa en Mastercard bij banken geld opnemen. Je kunt voor je persoonlijke uitgaven het beste contante euro’s meenemen. In wisselkantoortjes kun je hiermee ook ’s avonds en in het weekend eenvoudig wisselen. Ook bruikbaar, maar lastig in te wisselen zijn reischeques, die zijn verzekerd tegen verlies en diefstal.

Welke bagage is handig om mee te nemen?

Suriname kennen het hele jaar door temperaturen tussen 20° en 35°C. De regenperiode is van november tot januari, maar in dit tropische land kan er het hele jaar door neerslag vallen, meestal in de vorm van hevige buien. Neem dan ook zeker regenkleding mee. We adviseren om luchtige katoenen kleding, goede wandelschoenen, laken of lakenzak, waterschoenen of slippers (handig tijdens boottochtjes), handdoeken en zwemkleding mee te nemen. Het is handig een dagrugzakje mee te nemen voor onderweg om water, camera en eventueel een verrekijker in op te bergen. Pak ook wat warme kleding (trui, spijkerbroek) in. Overigens is het handig om je bagage op te splitsen in twee delen. Tijdens je verblijf in het binnenland kan dan een deel van bagage achterblijven in Paramaribo. Meer tips voor bagage ontvang je ongeveer drie weken voor vertrek.
 

Heb ik een visum nodig voor Suriname?

Voor Suriname is een toeristenkaart voor Nederlanders, zowel voor volwassenen als voor kinderen, verplicht. De toeristenkaart is verkrijgbaar gedurende de openingstijden bij de incheckbalie van KLM/SLM (kosten € 20 p.p.) of bij aankomst op de luchthaven van J A Pengel (kosten 25 US dollar p.p.). Je ontvangt de toeristenkaart op vertoon van je retourticket en een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Suriname.

Heb je de Belgische nationaliteit dan is voor Suriname een visum verplicht dat voor vertrek dient te worden aangevraagd. Het is niet mogelijk deze ter plaatse te regelen (i.t.t. informatie die op enkele andere websites staat). De kosten hiervoor zijn € 40,- per persoon.

Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 28,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 6 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag. 

Heb ik voor Suriname vaccinaties nodig?

Voor de reis naar Suriname worden vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts aangeraden. Ook is het verstandig om malariatabletten te slikken. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Inlichtingen zijn tevens te verkrijgen via de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl.

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Prijs vanaf € 2.595,-

19 dagen v.a. € 2.595,-

Boek deze reis

Voor vragen bel onze Junior specialisten
071-5166169

Stuur door
Van:
Aan:
30°

Waarom Djoser?

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Nederlandssprekende enthousiaste Surinaamse gids
 • Verblijf in een eco resort in Paramaribo
 • Maaltijden in Boven Suriname en Galibi inbegrepen
 • Bezoek schildpadden strand in Galibi
 • Bezoek aan Saint Laurent (Frans-Guyana) en de Banjo gevangenis
 • Inclusief een dolfijnentour vanuit Paramaribo
 • Bezoek aan een dorpje en een schooltje van de bosnegers

Suriname

9 uur vliegen vanaf Amsterdam
4/5 uur vroeger
Taal: Nederlands

ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

Wist je dat? 

Het overgrote deel van Suriname, zo`n 80%, is met oerwoud bedekt.

 

Het land was vroeger een kolonie van Nederland, maar werd op 25 november 1975 onafhankelijk.

 

In Suriname rijden geen treinen.

 

Wist je dat? 

Het overgrote deel van Suriname, zo`n 80%, is met oerwoud bedekt.

 

Het land was vroeger een kolonie van Nederland, maar werd op 25 november 1975 onafhankelijk.

 

In Suriname rijden geen treinen.