Peru, 21 dagen

In het land van de Incas vind je mooie oude steden, indrukwekkende Inca-ruïnes en marktjes met traditioneel geklede indianen. Je maakt er kennis met mysteries als de Nasca-lijnen en de Incastad Machu Picchu. Natuurlijk mag een bezoek aan het diepblauwe Titicacameer niet ontbreken.

Reisschema

 1. Amsterdam - Lima
 2. Lima
 3. Lima - Pisco
 4. Pisco - Huacachina
 5. Huacachina - Nasca
 6. Nasca, bezoek Nascalijnen en Chauchilla
 7. Nasca - Arequipa
 8. Arequipa
 9. Arequipa - Bezoek aan lokale markt
 10. Arequipa - Puno
 11. Puno - Amantaní (Titicacameer), overnachting op Amantani
 12. Amantaní - Puno
 13. Puno - Sillustani - Cusco
 14. Cusco
 15. Cusco, optionele excursie Heilige Vallei
 16. Cusco - Machu Picchu (trein)
 17. Machu Picchu - Cusco
 18. Cusco
 19. Cusco, vlucht naar Lima
 20. Lima - vlucht naar Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Beschrijving

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 20 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

Lima

Dag 1 Vlucht Amsterdam – Lima
Dag 2 Lima

Lima Peru Djoser We beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Peru, waar je een dag de tijd hebt om de stad te verkennen. Vooral het oude koloniale gedeelte van Lima is interessant vanwege de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. De laatste jaren zijn kosten noch moeite gespaard om de oude stad haar glorie van weleer terug te geven.Lima kent daarnaast een aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo Oro, waar een indrukwekkende wapencollectie met harnassen van de conquistadores en zelfs het zwaard van Pizarro te zien is. Ook is het leuk in Parque Kennedy in de wijk Miraflores rond te kijken, waar de rijken van Peru wonen.

Pisco en Huacachina

Dag 3 Lima - Pisco
Dag 4 Pisco, facultatieve excursie naar Ballestas eilanden – Huacachina

Vanuit de hoofdstad vertrekken we naar Pisco aan de Pacifische kust. Tijdens de excursie naar de Ballestas vaar je eerst langs de zogenaamde Candelabra, een enorm figuur in het zand getekend, waarvan niemand de oorsprong kent en waarover vele theorieën bestaan.

Bij de eilanden leven zeer veel verschillende soorten zeedieren: vele soorten vogels, zeeleeuwen en zelfs pinguïns. De vogels hebben al sinds de tijd van de Inca’s gezorgd voor een belangrijk product: hun uitwerpselen vormen een uitstekend soort mest.

Huacachina Buggy Peru Djoser Hierna verlaten we de kust en rijden landinwaarts naar Huacachina. Dit is een prachtige oase in een woestijn van zandduinen. Je kunt hier met een buggy de woestijn verkennen en sandboards huren waarmee je van de duinen af kunt surfen, een onvergetelijke ervaring in deze mooie omgeving. Wil je ontspannen, dan kun je ook lekker aan het zwembad van het hotel gaan liggen. Vergeet niet dat je je midden in de woestijn bevindt en neem dus water en een petje mee!

Nasca

Dag 5 Huacachina - Nasca
Dag 6 Nasca, bezoek aan Nascalijnen

Vervolgens gaan we één van de meest mysterieuze plekken van Peru bekijken: de Nasca-lijnen. Het is nog altijd een raadsel hoe de enorme figuren ooit op de bodem van de woestijn zijn uitgetekend. Niemand weet wat de betekenis van de lijnen is en wie ze ooit heeft gemaakt. De persoon die de meeste invloed heeft gehad in het onderzoek naar de lijnen is de Duitse Maria Reiche, een wiskundige die haar hele leven de lijnen heeft bestudeerd. Zij ging ervan uit dat de lijnen een astronomische kalender voor landbouwdoeleinden vormden. Vanaf de uitkijktoren kun je een aantal van de lijnen bekijken. Vanuit de uitkijktoren krijg je een goede indruk van de grootsheid van deze lijnen.  Je komt waarschijnlijk met meer vragen de uitkijktoren weer af dan toen je erop ging! 

Chauchilla Begraafplaats Peru Djoser Even buiten Nasca bezoeken we nog een bijzondere plek: de Chauchilla begraafplaats. Hier zie je mummies en allerlei overblijfselen uit de Nasca-periode, die door de extreme droogte zeer goed bewaard zijn gebleven. Indrukwekkend, maar ook een beetje luguber! Neem voor deze excursie ook zeker weer een petje, zonnebrand en water mee, want je loopt hier midden door de woestijn!
Arequipa

Dag 7 Nasca - Arequipa
Dag 8 Arequipa
Dag 9 Arequipa, bezoek lokale markt

Een lange tocht door de woestijn, waarbij we al langzaam de hoogte in gaan, brengt ons in Arequipa. In de stad, die op 2325 meter hoogte ligt, kun je al wennend aan de hoogte een dag rondkijken, bijvoorbeeld op het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal. De stad wordt de witte stad genoemd vanwege de vele gebouwen in het centrum die zijn gemaakt van sillar, een wit vulkanisch gesteente. Overal in de stad heb je zicht op de hoge besneeuwde toppen van de Misti-vulkaan. Een bezoek aan het Santa Catalina-klooster mag niet ontbreken. Dit klooster is eigenlijk een kleine stad op zich met gebouwen in allerlei kleuren, met smalle straatjes, pleintjes en patio’s, waar je uren kunt rondslenteren.

Puno en het Titicacameer

Dag 10 Arequipa - Puno
Dag 11 Puno - Amantaní (Titicacameer), overnachting op Amantani
Dag 12 Amantaní - Puno

Titicacameer Peru Djoser We vervolgen de reis naar Puno. We overnachten in Puno, aan de oever van het beroemde Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden, die bewoond worden door nog ongeveer 300 Uros-indianen. Ze bieden allerlei leuke souvenirs aan en je kunt er een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes. De eilandjes zelf bewegen een klein beetje als je erover loopt en als je te lang op een plek blijft staan stroomt het water langzaam over je schoenen heen.

Na het bezoek aan deze eilanden varen we door naar het eiland Amantaní. Op dit eilandje logeren we bij een familie thuis, de groep wordt over verschillende families verdeeld. We wandelen vanuit het haventje naar de verschillende huisjes toe, soms een pittige klim. Je moet met handen en voeten communiceren, want de mensen op het eiland spreken meestal alleen de inheemse taal Quechua. Het onderkomen is primitief, het bed bestaat meestal uit eenvoudige rieten matten. Je kan vanuit Nederland een lakenzak meenemen, wel zijn er voldoende dekens aanwezig.

Als je ‘s morgens wakker wordt en uit het huisje naar buiten kijkt op het blauwe meer of de verlaten akkertjes voel je je echt in een hele speciale wereld. De familie maakt in het keukentje een eenvoudige, maar vaak zeer voedzame maaltijd voor je klaar. Het eiland is nog erg traditioneel, er rijden geen auto’s en pas sinds kort is er een paar uur per dag elektriciteit. Je kunt op het eiland een prachtige wandeling maken, naar bijvoorbeeld de ruïnes van de tempel van Pachamama, moeder aarde. Na het bezoek aan het buur-eiland Taquile, varen we weer terug naar Puno.

Cusco en Machu Picchu

Dag 13 Puno - Sillustani - Cusco
Dag 14 Cusco
Dag 15 Cusco
Dag 16 Cusco - Machu Picchu
Dag 17 Machu Picchu - Cusco
Dag 18 Cusco
Dag 19 Cusco - vlucht naar Lima
Dag 20 Lima - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Vanuit Puno nemen we de bus naar Cusco, een prachtige rit van zo'n acht uur door het Andes-landschap. Onderweg kunnen we stops maken bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van het mooie landschap. Cusco is een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien.

Het centrale plein is prachtig en overal zijn gezellige barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. In het centrum staan zeer oude koloniale gebouwen en kerken. De musea leren je veel over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. De heilige vallei van de Inca’s ligt lager dan Cusco en de temperatuur is er iets warmer. Tijdens een dagexcursie hierheen bezoek je meestal de markt en de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Je bent natuurlijk ook helemaal vrij om zelf een lokale bus te nemen en alleen door Pisac en de erboven liggende ruïnes te wandelen.

Machu Picchu Peru Djoser Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. De stad is heel goed bewaard gebleven dankzij het feit dat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden. Pas in 1911 is de stad door Hiram Bingham ontdekt. De ruïnes liggen in een prachtige omgeving tussen hoge bergtoppen. Om bij Machu Picchu te komen nemen we de trein naar het dorpje Aguas Calientes. We overnachten hier, zodat je ’s morgens in alle vroegte met een gids de ruïnes kunt bezoeken.

De echte sportievelingen kunnen ervoor kiezen om vanuit Cusco de beroemde 4-daagse Inca-trail te lopen. Deze kampeertocht is vanwege de hoogte en het primitieve karakter niet geschikt voor jonge kinderen. Het is een pittige tocht waarvoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Mocht je belangstelling hebben om de Inca-trail te lopen, neemt dan even contact met ons op. Houd er rekening mee dat er slechts een beperkt aantal wandelaars per dag wordt toegelaten op de trail door de lokale autoriteiten.

Na ons bezoek aan Machu Picchu is er nog een dag om in de fascinerende stad Cusco rond te kijken. Vervolgens maken we een binnenlandse vlucht naar Lima waarvandaan we de volgende dag in de avond vertrekken naar Amsterdam.
 

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2015

DatumLeeftijd Meer informatie Beschikbaarheid   Prijs  
11 Juli Nog 1 gezin nodig € 2.745,-
€ 2.545,- (kind t/m 11 jr)
Boek nu
15 Juli

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

3 plaatsen vrij

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

€ 2.945,-
€ 2.745,- (kind t/m 11 jr)
Boek nu
18 Juli

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

Vol

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

€ 2.895,-
€ 2.695,- (kind t/m 11 jr)
25 Juli Beperkt € 2.945,-
€ 2.745,- (kind t/m 11 jr)
Boek nu

Inclusief

Vliegreis, toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij, luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag, binnenlandse vlucht, vervoer per eigen bus, hotelovernachtingen, excursies volgens programma, Nederlandse reisbegeleiding.

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

Wijzigingen voorbehouden.
 

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1495,-. Voor volwassenen is de prijs: € 1.795,-.

Groepssamenstelling

Onze reizen hebben gemiddeld 20 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 10, het maximum aantal is 26.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, met een eigen een douche en toilet op je kamer. Het ontbijt is inbegrepen.

Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas.  

Op het eiland Amantani logeren we bij een familie thuis. Verwacht hier zeker geen luxe en comfort, het onderkomen is erg primitief, want men leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. De families zijn erg gastvrij en zij doen erg hun best het naar je zin te maken.

Bekijk hotelreviews op

Lima Hotel Mami Panchita
Nasca Hotel Don Agucho
Arequipa Hotel La casa de mi Abuela
Puno El Buho Hotel
Cusco Hotel Amerindia

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - Lima   12:30  - 18:05
             
Lima - Amsterdam   20:10   15:40*

*=aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1495,-. Voor volwassenen is de prijs: €1.795,-.

Terug naar boven

Vervoer

In Peru gebruiken we een eigen bus. Onderweg maken we regelmatig een stop om de benen te strekken, een foto te maken of om in een dorpje te eten. Bij het Titicacameer maken we een boottocht over het meer. Het traject Cusco-Machu Picchu en terug leggen we af in een boemeltreintje. Vanuit Cusco maken we gebruik van een tijdsbesparende vlucht naar Lima, waarvandaan er weer naar Nederland wordt teruggevlogen.
 

Terug naar boven

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
 • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
 • Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per eigen bus (dus geen lokaal vervoer)
 • Verblijf in sfeervolle hotels inclusief ontbijt
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • 2 daags verblijf in de omgeving van Machu Picchu
 • Overnachting bij lokale mensen op Amantaní (Titicacameer)
 • Alle maaltijden bij verblijf op Amantani inbegrepen
 • Boottocht over Titicacameer
 • Bezoek Uroseilanden
 • Excursie naar Paracas Nationaal Park
 • Bezoek aan het uitzichtpunt Mysterieuze Nasca-lijnen
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
Terug naar boven

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een brengt een bezoek aan de prachtige kerken en pleinen, de ander gaat de uitdaging aan om met een sandboard een duin af te surfen. Uiteraard mag een bezoek aan de indrukwekkende Nasca lijnen niet ontbreken. Verder varen we met een boot over het Titicacameer waar we overnachten bij de lokale bevolking. Strijk in Cusco neer op een terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens deze reis door Peru zijn de volgende excursies (excl de entreegelden)in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een bezoek aan de uitkijktoren bij de beroemde Nasca-lijnen. Ook maken we een excursie naar de Nasca-aquaducten en de Chauchillabegraafplaats.
 • Onder leiding van een lokale gids gaan we het Titicacameer op. Op weg naar Amantaní bezoeken we de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros-indianen. Na de overnachting op Amantaní bij een familie thuis varen we op de terugweg langs Taquile, waar we samen met de gids ook nog rondkijken.
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. 
   

Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:  

 • Voor de kust van Pisco liggen de Ballestaseilanden, met een bootje kun je hier verschillende zeedieren bekijken, zoals zeeleeuwen, verschillende vogelsoorten en zelfs pinguïns.
 • In Huacachina kun je een tourtje met een buggy maken door de zandduinen en sportievelingen kiezen hier voor sandboarden.
 • In Cusco zijn volop excursiemogelijkheden, maar ga hier zeker een dagje naar de Heilige Vallei, vol ruïnes en indianendorpjes. Of huur een mountainbike, maak een paardrijdtocht of bezoek een planetarium.


Sportievelingen hebben de mogelijkheid de 4-daagse Inca Trail te boeken. Een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Mocht de Inca Trail volgeboekt zijn, dan kun je ook kiezen voor de Camino-trek, een prachtige 2-daagse trekking in de buurt van Machu Picchu. Kies je niet voor een trekking, dan volg je het gewone programma en heb je een aantal vrije dagen in Cusco. In deze prachtige stad en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden!

Terug naar boven

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Peru nog minimaal 6 maanden geldig is.
Terug naar boven

Geldzaken

De munteenheid in Peru is de Peruaanse Nuevo Sol. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: bij de vele geldautomaten kun je zowel dollars als lokale valuta opnemen.
Contant: dollars (evt euro’s)
Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je paspoort, geld opnemen bij de bank.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.
Bij vertrek uit Lima moet een vertrekbelasting van ongeveer $ 30 betaald worden.
Het is gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
 

Terug naar boven

Maaltijden

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. Alle maaltijden tijdens de overnachtingen op Amantani is inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen, met uitzondering van een enkel hotel, waar het ontbijt wel wordt aangeboden. Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

's Avonds is de peña, in Lima, een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang door de indianen uit yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

Terug naar boven

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP,
- hepatitis A
- gele koorts.

Informeer in elk geval bij je huisarts, de plaatselijke GGD of Meditel, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis, Avéro of Interpolis, dan worden de kosten geheel vergoed. Bovendien ontvangt elke Djoser-reiziger een leuk presentje bij Meditel! Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
 De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen. Toch moet je rekening houden met hoogteziekte. Het lagere zuurstofgehalte in de lucht zorgt soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid. Doe het de eerste dagen op grote hoogte rustig aan. Verder is het belangrijk veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen. Bespreek je reisplannen met de huisarts. Zeker (jonge) kinderen, reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen die ouder zijn dan zestig, raden we in ieder geval aan om met de huisarts te overleggen.
Vergeet ook niet dat je je een aantal dagen in woestijngebied bevindt: drink veel, smeer je in en neem een petje mee om je hoofd te beschermen tegen de zon. 

Terug naar boven

Klimaat en geografie

De beste periode om naar Peru te gaan is tussen mei en september. De woestijnkust is droog en dor met een gemiddelde neerslag van 10 mm per jaar. In Peru heb je twee aparte klimaat zones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco.) In gebieden boven 3000 meter hoogte (bijvoorbeeld Cusco,  Puno en Arequipa), kan het in de avonden flink afkoelen.

In het kustgebied is het gehele jaar door warm en schijnt de zon volop en een temperatuur van rond de 25 graden. Zodra de zon in ondergegaan, wordt het al snel erg fris.

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

Deze juniorreis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Onze  ervaren reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de meereizende kinderen. Hun uitgebreide reiservaring en affiniteit met kinderen geeft een belangrijke meerwaarde aan onze juniorreizen. Een uitgebreide interne training legt hiervoor de basis.

Terug naar boven

FAQ

Waarom met Djoser Junior naar Peru?

De Djoser-reis naar Peru is een zeer boeiende reis langs de verschillende hoogtepunten van dit bijzondere land. De ´must sees´ ontbreken uiteraard niet: voor de meesten zal het bezoek aan de verborgen Inca stad Machu Picchu het hoogtepunt zijn van de reis. Uiteraard worden er activiteiten georganiseerd die ook leuk zijn voor de kinderen. Zo maken we een boottocht bij de Ballestas-eilanden en overnachten we bij een familie thuis op een eilandje in het Titicaca-meer.

Welke excursies zijn in de reissom inbegrepen?

In Nasca bekijken we de Nasca-lijnen vanuit de uitkijktoren en we maken een excursie naar de begraafplaats van Chauchilla.
Tijdens de 2-daagse excursie op het Titicacameer maken we een unieke overnachting op het eiland Amantaní. Samen met onze gids stoppen we onderweg eerst bij de drijvende rieteilanden van de Uros-indianen, waardoor je gelijk de mogelijkheid hebt om deze unieke eilanden te bezoeken. Na de overnachting op Amantaní varen we naar het eiland Taquile, waarvandaan we weer terugvaren naar Puno. Vanuit de oude Inca-hoofdstad Cusco maken we een excursie van twee dagen naar Machu Picchu. We overnachten in Aguas Calientes, waar we met de trein naar toe reizen. Onder leiding van een gids bezoeken we de indrukwekkende Inca-ruïnes.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Peru?

In Peru is het voltage 220 volt. De stopcontacten zijn het Amerikaanse model met twee platte polen, maar vaak passen ook de Nederlandse stekkers er gewoon in.

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

In steeds meer plaatsen in Peru kun je pinnen. In Lima, Pisco, Nasca, Arequipa, Puno en Cusco staan pinautomaten. Neem ook een bedrag aan cash-geld in euro’s mee. Verder raden we je aan om contante dollars mee te nemen.

Hoe worden de Junior reizen begeleid?

Deze juniorreis wordt begeleid door een ervaren Nederlandse reisbegeleider die al jaren voor Djoser reizen begeleidt. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen. Hun uitgebreide reiservaring met ouders en kinderen, geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze juniorreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

In Peru gebruiken we een eigen bus. Onderweg maken we regelmatig een stop om de benen te strekken, een foto te maken of om in een dorpje te eten. Bij het Titicacameer maken we een boottocht over het meer. Het traject Cusco-Machu Picchu en terug leggen we af in een boemeltreintje. Vanuit Cusco maken we gebruik van een tijdbesparende vlucht naar Lima, waarvandaan er weer naar Nederland wordt teruggevlogen.

Waar wordt er overnacht tijdens de reis door Peru?

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, met een eigen een douche en toilet op je kamer. Het ontbijt is inbegrepen.

Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas.  

Op het eiland Amantani logeren we bij een familie thuis. Verwacht hier zeker geen luxe en comfort, het onderkomen is erg primitief, want men leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. De families zijn erg gastvrij en zij doen erg hun best het naar je zin te maken.

Bezoeken we vanuit Nasca de beroemde Nasca-lijnen?

Ja, we bezoeken de uitkijktoren, waarvandaan je een aantal van de figuren op de bodem van de woestijn kunt waarnemen. Vanaf de grond zijn de Nasca-lijnen niet waar te nemen. Wil je nog meer van dit grote mysterie op de bodem van de woestijn zien, dan kun je een vlucht van een half uur boven het gebied maken. De kosten van deze facultatieve excursie bedragen circa US$ 100,-.

Delen van Peru liggen op grote hoogte, krijg ik last van die hoogte?

De reis is zodanig opgebouwd dat je langzaam kunt wennen aan de hoogte. In Arequipa, dat op zo’n 2400 meter hoogte ligt, kun je al wennen aan de hoogte. Hierna vertrekken we richting het Titicacameer, waar je op grote hoogte verblijft. Het is belangrijk om veel te drinken, het rustig aan te doen en om goed naar je lichaam te luisteren. De meest voorkomende symptomen zijn lichte misselijkheid, hoofdpijn en kortademigheid. Wel raden wij (jonge) kinderen, mensen met hart- en vaatziekten en astmapatiënten aan vooraf hun arts te raadplegen. Heb je vragen over het reizen op grote hoogte, ga dan zeker ook even bij je huisarts langs.

Bestaat de mogelijkheid om de Inca-trail naar Machu Picchu te lopen?

De echte sportievelingen kunnen ervoor kiezen om vanuit Cusco de beroemde 4-daagse Inca-trail te lopen. Deze kampeertocht is vanwege de hoogte en het primitieve karakter niet geschikt voor jonge kinderen. Het is een pittige tocht waarvoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Mocht je belangstelling hebben om de Inca-trail te lopen, neemt dan even contact met ons op. Houd er rekening mee dat er slechts een beperkt aantal wandelaars per dag wordt toegelaten op de trail door de lokale autoriteiten.

Welke kleding is handig om mee te nemen?

Neem kleding mee voor de verschillende weertypes. Luchtige katoenen kleding is goed voor het kustgebied van Peru. Neem ook zwemkleding mee. Voor de dagen in de Andes moet je warmere kleding meenemen. Vooral in de periode van mei tot oktober is het erg koud in de Peruaanse hooglanden. Handig is kleding die je in lagen over elkaar kunt dragen, zodat je als het opwarmt in de zon wat laagjes kunt uittrekken. Overigens kun je in veel hotels je kleren laten wassen.

Moet ik een slaapzak meenemen?

Nee, je hoeft geen slaapzak mee te nemen. Wel kan het handig zijn een lakenzak mee te nemen voor de overnachting op Amantaní. De omstandigheden op het eiland zijn eenvoudig. Er zijn wel voldoende dekens aanwezig.

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Peru is een prachtig land van extremen; van woestijn naar jungle, van vriespunt tot 25 graden en van zeeniveau tot 4000 meter.

Naam: Erna T.

Cijfer: 8

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Review plaatsen

Prijs vanaf € 2.745,-

21 dagen v.a. € 2.745,-

Boek deze reis

Voor vragen bel onze Junior specialisten
071-5166169

Stuur door
Van:
Aan:
19°

Waarom Djoser?

  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Inclusief binnenlandse vlucht Cusco - Lima
  • Boottocht naar Ballestas eilanden (optioneel)
  • Boottocht over het Titicacameer
  • Overnachting op Amantaní (Titicacameer)
  • Bezoek aan de mysterieuze Nasca-lijnen
  • Vervoer met eigen bus (geen lokaal vervoer) 
  • Overnachting vlakbij Machu Picchu
  • Treinrit naar de oude Incastad Machu Picchu
  • Hotelovernachtingen met ontbijt

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,0

Peru is een prachtig land van extremen; van woestijn naar ju...
Peru is een prachtig land van extremen; van woestijn naar jungle, van vriespunt tot 25 graden en van zeeniveau tot 4000 meter.

Naam: Erna T.
Cijfer: 8

Peru

12 uur 30 min. vliegen vanaf Amsterdam
6/7 uur vroeger
Taal Spaans

ANVR

SGR

Calamiteitenfonds

WIST JE DAT? 

Peru is een land met veel diversiteit en rijkdom.

 

De aardappel komt oorspronkelijk uit Peru.

  

De condor is de grootste vliegende vogel ter wereld.

 

Machu Picchu is één van de zeven wereldwonderen.

WIST JE DAT? 

Peru is een land met veel diversiteit en rijkdom.

 

De aardappel komt oorspronkelijk uit Peru.

  

De condor is de grootste vliegende vogel ter wereld.

 

Machu Picchu is één van de zeven wereldwonderen.